Selecteer een pagina

Franci Grootens

Een korte bio

 

Sinds 2009 werk ik als zelfstandig coach en loopbaanbegeleider. Een keuze waar ik nog elke dag blij mee ben! Hiervoor was ik gedurende vele jaren actief in het HRM vak. Ik werkte 4 jaar voor een zorginstelling en vervolgens 8 jaar bij een grote zorgverzekeraar. In 2009 besloot ik mijn hart te volgen en startte ik mijn loopbaan als zelfstandig coach en loopbaanbegeleider. Een basis daarvoor vond ik o.a. in de opleiding Instrument voor Hulp bij het ITIP (school voor werk en leven) en de NLP Practitioner Opleiding en de NLP Master Opleiding bij JBL Trainingen. Recent volgde ik de opleiding Walking In Your Shoes, een eenvoudige diepgaande methode waarbij gebruik wordt gemaakt van ons zelf oplossend vermogen en de wijsheid van ons lijf. Deze methode heeft een verwantschap met familie-opstellingen. Ook schoolde ik me in de instrumenten Organic Score Card bij Transmind BV en de LSI (Leven Stijl Inventarisatie) bij Doedijns Consulting.

{

Mijn drijfveren

In mijn werk motiveer ik mensen hun talenten daad-werkelijk in te zetten. Het leven te leiden zoals zij dat willen. Vanuit vertrouwen en met energie en inspiratie. Om zo met elkaar te streven naar een mooiere en betere wereld. Op mijn best ben ik als ik hoofd en hart mag verbinden. Balans mag brengen in denken – voelen – en handelen.  Bij voorkeur werk ik met ervaringsgerichte oefeningen, oefeningen waarbij we contact maken met het onbewuste en het onzichtbare. Zodat je meer zicht krijgt op jezelf, op aanwezige hulpbronnen, blokkades, krachten, intenties etc.

“Veranderen is doen” is voor mij een belangrijke drijfveer. Weten waar je naar toe werkt en dat in kleine stappen in de praktijk gaan brengen. Experimenteren, toepassen en ervaren.

Daarnaast geloof ik in eigenaarschap en zelf in actie komen, in de wilskracht, in eerst begrijpen en dan begrepen worden en in samen delen. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg is voor iedereen op deze wereld. Samen werken en elkaar iets gunnen is voor mij belangrijk.

De afgelopen jaren zag ik veel verschillende mensen en bedrijven en een diversiteit aan branches en aan coachthema’s. Die afwisseling is belangrijk voor mij, daardoor blijf ik scherp en geïnspireerd. Inspiratie haal ik o.a. ook uit verschillende boeken zoals Stephen Covey (7 eigenschappen van effectief leiderschap), Brené Brown (kracht van kwetsbaarheid) en Ronald J. Frederick (Omarm je emoties), uit systemisch werken en WIYS en uit (mijn) dromen.

{

Mijn werkwijze

De begeleiding start met een intake, waarin de coachvraag helder wordt geformuleerd en waarin we verkennen of er vertrouwen en een ‘klik’ is aan beide kanten. Tevens maken we dan afspraken over de hoeveelheid sessies, evaluatiemomenten, het wel of niet betrekken van je leidinggevende, inzet van mogelijke instrumenten, kosten etc. Dit alles leg ik vast in een offerte. Na goedkeuring van de offerte door jou en eventueel je leidinggevende starten we met de coachsessies zelf. Een sessie duurt gemiddeld anderhalf uur en vindt plaats op mijn kantoor in Diessen of Vught. Gemiddeld bestaat een traject uit 5 tot 8 sessies. Als je leidinggevende betrokken wordt, beginnen we met een startgesprek met je leidinggevende en sluiten we af sluiten we de begeleiding af met een eindevaluatie met je leidinggevende erbij.

Ik ben

PRAKTISCH

Warm

DOORTASTEND

Energiek

INTUITIEF